Facebook

Slider

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

» » Ασυνήθιστα και περίεργα ζώα του πλανήτη (ΜΕΡΟΣ 1ο)


Πορτοκαλί αλιγάτορας
Είδαμε πρόσφατα έναν πορτοκαλί αλιγάτορα τον οποίο απαθανάτισε με το φακό του ο Stephen Tatum κοντά σε μια λίμνη στη Νότια Καρολίνα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ενδεχομένως το σπάνιο αυτό χρώμα να οφείλεται στο σημείο που πέρασε το χειμώνα κι ότι είναι πιθανόν να επιστρέψει στο φυσιολογικό του χρώμα με την πάροδο του χρόνου.
Παρόλο που μπορεί ο συγκεκριμένος αλιγάτορας να μην είναι πορτοκαλί, ο πλανήτης μας είναι γεμάτος με πολλά παράξενα πλάσματα τα οποία μοιάζουν εξωγήινα και δεν τα έχουμε δει ποτέ. Κάντε κλικ και γνωρίστε μερικά από αυτά.
© Gregory Rec/Portland Press Herald via Getty Images
Σπάνιος μπλε αστακός
Οι αστακοί θυμίζουν ούτως ή άλλως λίγο εξωγήινα όντα αλλά τι θα σκεφτόσαστε εάν βλέπατε μπροστά σας έναν μπλε αστακό; Οι πιθανότητες να πιάσετε έναν μπλε αστακό είνα μία στα δύο εκατομμύρια αναφέρουν οι ειδικοί.
© REX/Li Peng
Πυγμαίος σκιουροπίθηκος

Είναι ο μικρότερος πίθηκος του κόσμου και ζει στον Αμαζόνιο. Ζυγίζει μόλις 100 γρ. και τρέφεται με κόμμι δέντρων.
© AP Photo/Aaron Favila
Ταρζιερ (Tarsier)

Με διάμετρο 16 mm, τα μάτια του ζώου αυτού είναι όσο και ο εγκέφαλός του. Παλαιότερα ζούσε στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία, αλλά πλέον απαντάται μόνο στη Νοτιοανατολική Ασία.
© STEFAN WERMUTH/Newscom/Reuters
Σκυλος ρατσας πουλι (Puli)

Τα σκυλιά ράτσας πούλι είναι έξυπνα και δραστήρια και κατάγονται από την Ουγγαρία. Οι σφιχτές μπούκλες στο τρίχωμά του το καθιστούν σχεδόν αδιάβροχο.
© Lewis Whyld/REX
Αι Αι (Aye-aye)

Προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη και έχει πολλά κοινά με τους τρυποκάρυδους. Χρησιμοποιεί τα δόντια του που μοιάζουν με εκείνα ενός τρωκτικού και το μακρύ μεσαίο του δάχτυλο για να ανοίγει τρύπες και να ξετρυπώνει έντομα.

© Top Photo Group/REX
Ζερμποα (Jerboa) με μεγαλα αυτια

To μικρό αυτό πλάσμα με τα μεγάλα αυτιά είναι ένα νυχτόβιο τρωκτικό που μοιάζει με ποντίκι και απαντάται στην Κίνα και στη Μογγολία. Το μόνο γνωστό ζώο στο είδος του, για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα, θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση.


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply