Facebook

Slider

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

» » » Συγχαρητήρια επιστολή στο Νέο Δήμαρχο Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκη από τον συμπατριώτη Γ. Χριστοδούλου



Στο ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ,
_______ συγχαρητήριο γράμμα στο
Νέο Δήμαρχο Τριφυλίας.
.
Αγαπητό και άξιο τέκνο της ιδιαιτέρας πατρίδας μας καί Νέε Δήμαρχε της Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.
.
Με την ευκαιρία της εκλογής σου και της ανάδειξη σου, όπως και με την προσεχή ορκωμοσία σου για την ανάληψη των καθηκόντων σου ως νέος Δήμαρχος, σου εκφράζω εκ βαθέων τα ειλικρινέστατα και πολύ εγκάρδια συγχαρητήρια μου, όπως εύχομαι θερμά συνάμα και η παρουσία σου στο Δημαρχιακό θώκο, να είναι θαυμαστή και επιτυχέστατη για τον τόπο μας.
.
Ομολογώ εξ αρχής, ότι οι αναφορές μου στο όνομά σου Γιώργο Λεβεντάκη και τον υψηλό πρωταγωνιστικό ρόλο που σου ανατέθηκε για την περιοχή, έχουν φόρτιση μονομερή και υποκειμενισμό, γιατί αποτίω τον οφειλόμενο φόρο τιμής και αστείρευτης αγάπης στη γενέτειρα μου πατρίδα.
.
Ο λαός της Τριφυλίας, άξιε τιμής Γιώργο Λεβεντάκη, αποδοκιμάζοντας την προηγούμενη δημοτική αρχή, σε επέλεξε με συντριπτική πλειοψηφία ως τον νέο δήμαρχο του και αυτό μην το ξεχνάς ποτέ, δημιουργεί τις μεγάλες σου ευθύνες.
.
Η ισχυρή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης που έλαβες, για την ανάδειξη σου, γέννησαν πολλές μεγάλες και ασυγκράτητες ελπίδες και προσδοκίες στους συμπολίτες.
.
Και ελπίζουν, καθώς και το όνομά σου (Λεβεντάκης), σημαίνει από δω και στο εξής, να είναι η δημαρχία σου Λεβέντικη για την περιοχή.
.
Τώρα λοιπόν που τελείωσε πια και έπεσε ο εκλογικός απόηχος, ο κουρνιαχτός των εκδηλώσεων της νίκης, τα χειροκροτήματα, οι πανηγυρισμοί και οι ζητωκραυγές, ήρθε η ώρα της αλήθειας, της δουλειάς και του αγώνα, της ευθύνης και της δημιουργίας.
.
Γιώργο Λεβεντάκη,
παραμέρισα ως αποστολέας σου τους "τύπους" της λεγόμενης καλής συμπεριφοράς, μιλώντας σου στο γράμμα αυτό στον ενικό αριθμό και αυτό δεν αποτελεί βεβαίως έλλειψη ευγένειας, απρέπειες, ή σεβασμού στο αξίωμα σου πλέον, αλλά γιατί θέλω ετούτη τη στιγμή να μην ξεχωρίσω με το γλωσσικό ιδίωμα του πληθυντικού, από τον απλοϊκό λαό και να σου μιλήσω δημόσια στον ενικό, έτσι όπως μου μίλαγες και σου μίλαγα τότε που κάναμε μαζί όνειρα, τότε που είμαστε παιδικοί φίλοι.
.
Και με την ευκαιρία αυτή Γιώργο Λεβεντάκη, επέτρεψέ μου να σου μιλήσω με δύο - τρία από καρδιάς συμβουλευτικά λόγια.
.
Μία σοφή παροιμία της πατρίδας μας λέει :
"" άκου γέρου συμβουλή και παιδεμένου γνώμη "".
.
Γιώργο Λεβεντάκη, όλοι οι δημότες της Τριφυλίας σε ψήφισαν ή δεν σε ψήφισαν, να θεωρούνται από εσένα ίσοι στα δικαιώματά τους.
.
ΠΡΟΣΕΞΕ, πως θα κυβερνήσεις, πώς θα διαχειριστείς τον τόπο, οπλίσου με δύναμη, με αγωνιστικότητα και προχώρα με όπλα σου τις μεγάλες αλήθειες και αξίες, εκείνες που πιστεύεις, εκείνες που το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα για να προσφέρεις σε τούτο τον τόπο, αλλά και με εκείνες τις ηθικές αρχές που κάποτε ξεκίνησες στη ζωή σου, με τις μεγάλες διδαχές από τους άξιους και υπερήφανους γονείς σου, της υπέροχης κυρίας Ρουμπίνης και του θαυμάσιου Μπάρμπα - Γιάννη.
.
Οι διδαχές αυτές, δεν ξεθωριάζουν, δεν αλλοιώνονται, δεν σβήνουν.
.
Γιώργο, με την ανάδειξη σου ως δήμαρχος μία μεγάλη μέρα ανέτειλε στα Φιλιατρά, μία μεγάλη και ελπιδοφόρα εποχή ξετυλίγεται μπροστά για την Τριφυλία, που δημιουργεί και γεννά πηγή έμπνευσης και αφύπνισης, αλλά και δημιουργίας για όλους τους συνδημότες μας.
.
Γιώργο, ο λαός ξέρετο, όπως εύκολα πανηγυρίζει, χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει, τόσο εύκολα κατηγορεί και καταδικάζει.
.
Ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, διαχειρίσου τα πάντα με απόλυτη διαφάνεια, μιλά στον κόσμο με τη γλώσσα της αλήθειας, πάλεψε για τον τόπο και αγωνίσου σκληρά, πάσχισε, σκέψου και ξαγρύπνησε, εξάντλησε όλες τις δυνατότητες σου σαν άνθρωπος αλλά και σαν δήμαρχος, για να δικαιώσεις τον κόσμο, εκείνον που σε πίστεψε, που σε εμπιστεύτηκε, που σε υποστήριξε και που σε ανέδειξε στο αξίωμα του τοπικού άρχοντα της περιοχής της Τριφυλίας,
.
Και εκεί, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, έχε υπό τη σκέπη σου και τα αδικημένα και εγκαταλελειμμένα Φιλιατρά μας, μία πραγματικότητα οδυνηρή, διαπιστωμένη και εξομολογουμένη από όλους, από φανερούς και κρυφούς, εχθρούς και φίλους.
.
Αυτή άλλωστε ήταν και η γενεσιουργός αιτία της εξοργισμένης Φιλιατρνής συνείδησή σου, για να πεις κάποια στιγμή,
""φτάνει πια"" και να σηκωθείς και να κατέβεις για να αγωνιστείς στην αρένα του αυτοδιοικητικού στίβου.
.
Γιώργο, η αντίστροφη μέτρηση της θητείας σου έχει ήδη αρχίσει, ο χρόνος μετρά πλέον στο ενεργητικό σου, ο χρόνος είναι τόσο σύντομος όσο και αμείλικτος.
.
Γιώργο, δραστηριοποιηθείτε εσύ και οι άξιοι εκλεγμένοι συνεργάτες σου και γρηγορείτε, με αγωνιστικότητα, με αποφασιστικότητα και με δράση, υπηρετώντας στο επαρκών την περιοχή και τους πολίτες.
.
Οι στιγμές είναι ιστορικές για τον τόπο μας.
.
Θυμήσου, δεν έχεις δικαίωμα για λάθη, για ατολμίες, σκέψου, δεν έχεις δικαίωμα για αποτυχίες.
.
Γίνε πάντα προσηνής, φιλικός και σε επαφή με την τοπική κοινωνία, έχοντας την πόρτα σου ανοιχτή όλο το 24ωρο.
.
Θυμήσου, η υπέρμετρη πολιτικοποίηση με όρους και πνεύμα κεντρικής πολιτικής σκηνής, ζημιώνει τις τοπικές κοινωνίες.
.
Η ταχύτητα και η προσαρμοστικότητα, είναι τα πιο σημαντικά προτερήματα της εποχής μας.
.
Γίνε ο δήμαρχος, ΌΧΙ ο καλοθελητής ατομικών και προσωπικών συμφερόντων, αλλά ο συνθέτης του συλλογικού συμφέροντος.
.
Γίνε μέρος της λύσης του κάθε προβλήματος, γίνε η δημιουργία και η ανακούφιση των προβλημάτων και του πολίτη και βάλε το δικό σου λιθαράκι και τη σφραγίδα του ονόματός σου σε αυτή την ιστορική εποχή που καταγράφεται, αφήνοντας με την παρουσία σου τα αποτυπώματά σου, για το παρόν και το μέλλον στη γενέθλια Γη μας.
.
θυμήσου, οι συμπατριώτες μας Φιλιατρινοί, οι δημότες της Τριφυλίας στη μεγάλη πλειοψηφία τους, πίστεψαν και ταυτίστηκαν μαζί σου, ένιωσαν στο πρόσωπό σου τον δικό τους άνθρωπο, για την δίψα της υπέρβασης και της δημιουργίας, ένιωσαν στη δική σου φωνή, τη δική τους προσδοκία και ελπίδα.
.
Συνοδοιπόροι σου, συνδημιουργοί και συμπαραστάτες σου, θα είναι όλοι οι δημότες σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή που μέλλει να διαβείς.
.
Διώξε από κοντά σου τους κόλακες και τους πρόθυμους, τους σαλταδόρους, τους αβανταδόρους, τους βολεμένους και τους καιροσκόπους, τους ημιμαθείς και αλαζόνες ψευτοκουλτουριάρηδες και ταυτόχρονα δώσε βήμα, πρωτοβουλία και ευκαιρία δράσης σε συνεργάτες έντιμους, ικανούς, δίκαιους και αμερόληπτους.
.
Μη διστάσεις να αναδείξεις άξια πρόσωπα, όπου χρειαστεί και να πάρεις κεφάλια όταν χρειαστεί.
.
Ο πολιτισμός, η ιστορία, η παράδοση και η αλήθεια είναι ότι το αγιότερον, το πολυτιμότερον, το ενδοξότερον και το
σεβαστότερον που διαθέτει τούτος ο τόπος, που θα πρέπει να καθρεφτίζονται όλες οι παραπάνω αρετές καθημερινά στο πρόσωπό σου.
.
Δήμαρχε Γιώργο Λεβεντάκη, η Νίκη σου θα είναι Νίκη όλων μας, θέλουμε να κερδίσεις το ιστορικό στοίχημα της εποχής, γιατί θα κερδίσουμε όλοι μας, ο αγώνας σου είναι αγώνας όλων μας, οι προσδοκίες σου είναι προσδοκίες όλων μας και η δικαίωση σου μία μέρα, θα είναι και δικαίωση από όλους εμάς για εσένα και για τον τόπο μας.
.
Φίλε, τελειώνοντας τούτο το γράμμα εδώ, εύχομαι μεγάλη επιτυχία στο όντως δυσκολότατο έργο σου με την αγάπη της παιδικής μας φιλίας και με το σεβασμό και την τιμή στο Δημαρχιακό αξίωμα σου.
.
Είπα δυνατά, όσα είχα στην καρδιά μου να σου πω, για σένα, για τον τόπο μας.
Γιώργος Χριστοδούλου.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply